Adventna molitev v družini

ADVENTNO BOGOSLUŽJE


V ADVENTNEM ČASU NAJ SE DRUŽINA, POSAMEZNIK ZBERE K SKUPNI MOLITVI OB ADVENTNEM VENCU.VSAK TEDEN PRIŽGEMO SVEČKO VEČ IN SE SPOMNIMO BLIŽINE PRIHODA ODREŠENIKA.

Pred molitvijo se dogovorimo za posamezne vloge.
Pokrižamo se: V IMENU OČETA IN SINA IN SVETEGA DUHA. AMEN.
Oče ali mati ali kdo drug pozdravi: V IMENU PRIHAJAJOČEGA JEZUSA VAS VABIM K SKUPNI MOLITVI IN NAJ NAS SPREMLJA MOČ NJEGOVEGA BLAGOSLOVA.
Zapojemo primerno pesem: JE ANGEL GOSPODOV ali POSLAN Z NEBES JE ANGEL ali VI OBLAKI GA ROSITE ali katero drugo adventno. Lahko tudi zmolimo namesto pesmi, molitev ANGEL GOSPODOV.
Preberemo odlomek BOŽJE BESEDE (iz Svetega pisma): Mr 13,33-37 ali Mr 1,1-8 ali Lk 1, 26-28; ali odlomke, ki jih imajo otroci napisane zgoraj v adventnem koledarju, ali odlomke dneva, ki se berejo pri sveti maši. (nekdo od navzočih lahko pove kakšno misel ob prebrani Božji Besedi. O njej se lahko tudi skupaj pogovorimo. Vsekakor pa ostanimo kakšen trenutek v tihoti). Preberemo lahko še zgodbo dneva iz adventnega koledarja in se o njej pogovorimo. Bogu se zahvalimo za dan, lahko povemo zahvale, morda se tudi opravičimo za dejanja, ki niso bila v skladu z Božjim načrtom dneva.

 


PROŠNJE ZA VSE POTREBE

(vsi navzoči so povabljeni, da povedo kakšno prošnjo). Tukaj jih je nekaj za v pomoč:
• Gospod, s svojo ljubeznijo objemaš vse svet; naj ti pokažemo več ljubezni in se te trdneje oklenemo.
• Jezus, prihajaš na svet in prinašaš luč. Naj s ne prepustimo temi greha in hudobije, ampak odpremo srce za tvojo odrešujočo svetlobo.
• Naši družini in vsem prijateljem pomagaj doživeti milost resničnega srečanja s Teboj v zakrametnu spovedi in lepem božičnem praznovanju.
• Jezus blagoslavljaj in varuj našo družino.


ZMOLIMO OČE NAŠ IN DESET ZDRAVAMARIJ in dodajmo skrivnost veselega dela rožnega venca (ki si ga Devica od Svetega Duha spočela, ali ki si ga Devica v obiskovanju Elizabete nosila, ali ki si ga Devica rodila, ali ki si ga Devica v templju darovala, ali ki si ga Devica v templju našla). Pred desetko lahko tudi povemo namen, za katerega bomo molili. (zapojemo adventno pesem ali pa nadaljujemo s kiticami prve uvodne pesmi)


(oče ali mati): GOSPOD NAJ NAS, NAŠ DOM IN VSE LJUDI DOBRE VOLJE BLAGOSLOVI, (se pokrižamo) VARUJE IN NAS SREČNO PRIPELJE V VESELJE NEBES.
AMEN.